Wonderen der natuur in IJsland
Door: Hettie en Pieter
Blijf op de hoogte en volg Hettie
25 Augustus 2009 | IJsland, Reykjavik
Voor de enkelen die er nog geen genoeg van hebben...Hier weer een berichtje van ons, UIT IJSLAND! Eindelijk zijn we er. We hadden dit wonderlijke land al op het oog voor onze huwelijksreis maar tot diep in het voorjaar zijn de wegen hier nog onbegaanbaar. Maar nu is het zover! We zijn gearriveerd, hebben een stevige jeep gehuurd en zijn inmiddels al 5 dagen aan het rondcrossen over wegen, veelal leeg, soms moeizaam begaanbaar maar altijd dwars door ongekend en ongerept natuurschoon. IJsland is absoluut het land van de bizarre natuurverschijnselen: overal borrelt het, overal rookt het, overal STINKT het en overal blijft je je verbazen.Geisers die met enorm geweld tientallen meters water omhoog spuiten, borrelende warmtebronnen die kokend heet zijn, knetterende modderpotten, rokende lavavelden, enorme watervallen, besneeuwde toppen, grillige rotsformaties, gigantische gletsjers, het houdt niet op! We rijden de hele dag rond, maken veel wandelingen en genieten van het heerlijke klimaat (tussen 5-15 graden, geweldig!). We douchen in een dampend aroma van rotte eieren want ook het kraanwater zit vol zwavel, maar verder is het zwaar genieten hier!
Dank aan de velen van jullie die gisteren een sms-je of mailtje hebben gestuurd, en heel veel groeten van ons!
Pieter en Hettie
25 Augustus 2009 - 19:07
Arthur En Bianca:
We zaten met smart te wachten op een berichtje van jullie. Benieuwd naar de foto's en we zijn wederom verrast door het geweldige landschap.Gelukkig kunnen we het niet ruiken. -
25 Augustus 2009 - 20:24
Riekie En Jo :
Hallo Pieter en Hettie,zijn de felicitaties aangekomen? Jullie zulle het wel op een bijzondere manier gevierd hebben. Wat is het mooi daar zeg, maar geef mij ons temperatuurtje maar. Genieten en bewonderen. Groeten van Jo uit Brugge en van Riekie uit Mill. -
25 Augustus 2009 - 20:49
Marcel:
Ook van mij eens een reactie :-)
Geniet van dat vreemde maar fantastisch mooie land. Wat bij mij ook indruk maakte was de oorverdovende stilte als je gewoon langs de weg stopt. En vergeet de Blue Lagoon niet! -
26 Augustus 2009 - 07:00
Peter:
Hettie en Pieter,
hè, hè, eindelijk eens in IJsland! Geniet ervan, en als iedereen stinkt, valt 't toch niet meer op..
Því miður, ég tala ekki íslensku. Bless!
Groet,
Peter
.. en Hettie, je verjaardagskaart zul je dan nog wel vinden in de Liempdse brievenbus ;-) -
26 Augustus 2009 - 07:15
Betty:
He meis,
Wij ondertussen terug van onze Eigenheimertoer en vanaf maandag weer aan het werk. Ahhh.. valt niet mee, maar aan andere kant, toch weer zin in. Enne...ik zou zo naar je toe kunnen vliegen. Wat een prachtig land, dat Ijsland! Geniet ervan...maar daar ben ik niet bang voor.
Tot binnenkort!
Betty
26 Augustus 2009 - 17:28
Angelique:
Hoi duifje,
nog van harte met je verjaardag! Heb vrijdag een huwelijk en moet aan die van jullie denken...;-)
liefs van Angelique -
28 Augustus 2009 - 15:11
Martin:
hallo, nou mooi dat jullie er zijn. wij zijn net terug van peru. ga zeker naar landmanalogur [schrijf ik vast niet goed. maar het land van de landheren. ga een uur naar bovenwandelen, prachtig uitzicht van vier totaal verschillende gebieden op 1 punt. succes