Vanaf de besneeuwde Alpentoppen...
Door: Hettie
Blijf op de hoogte en volg Hettie
17 September 2008 | Oostenrijk, Serfaus
Na twee weken ruige Rocky-toppen ben ik nu samen met Pieter heerlijk de Alpen aan het verkennen. Met mijn zuurstoftoevoer zit het wel goed!
Onze vakantie begon met het bedwingen van de Mont Blanc. Per riante kabelbaan weliswaar, maar het was de beproeving van het jaar! Ik heb letterlijk doodsangsten uitgestaan (trillen, tranen) en ook Pieter had (ik citeer) 'het vocht in de bilspleet staan', maar we hebben het gehaald. Helaas hebben we geen bewijsmateriaal want de top lag in de wolken maar foto's van het avontuur volgen zo snel mogelijk (hier moet ik een computerkast slopen om bij de usb-ingang te komen...).
Na een bijzonder landelijke route door 553 Zwitserse dorpjes (let op wanneer je TomTom voor de kortste route laat kiezen...;-)zijn we aangekomen in Serfaus, Oostenrijk, op de vertrouwde en heerlijk plek waar we 2 jaar geleden ook waren. Supermooi hier, maar koud en vanaf 2000 meter heel veel sneeuw. Dit kan held Pieter niet deren, en hij trekt, gehuld in 4 lagen kleding en een heel leuk mutsje per fiets de bergen over. Gelukkig gaan de tochten over de allerengste bergpaadjes vanwege de sneeuw niet door.... Ook ik vermaak me prima: voordeel van een autovakantie is dat je heel veel boeken mee kunt nemen!
Over een paar dagen wacht mooi Liempde weer.
Veel groeten, ook van mijn berggeitje...!
Hettie
17 September 2008 - 09:45
Betty:
Heee berggeitjes,
Ik zie het helemaal voor me, zo naar de Mont Blanc. Afgrijselijk, heb namelijk nogal hoogtevrees. Maar goed, jullie kunnen in ieder geval zeggen dat jullie op de Mont Blanc zijn geweest.
Nou, geniet ze nog daro voor je het weet is het weer een 'werkweek', ook niet verkeerd hoor.
Doei!
Betty
17 September 2008 - 10:18
Lonneke:
Dat klinkt nog veel spannender en gezelliger dan de rockies. Doe de groeten aan Serfaus, ik was daar ooit ook in veel sneeuw!