Langs meren en beren....!
Door: Hettie
Blijf op de hoogte en volg Hettie
02 September 2008 | Canada, Salmon Arm
Inmiddels een kleine week verder zijn we na een binnenlandse vlucht van ruim 5 uur heelhuids in Calgary aangekomen. We vertrokken in Montreal bij een kleine 30 graden en even buiten Calgary, in de bergen bij Banff was het -5!!! Ook was er net een halve meter sneeuw gevallen... Op 31 augustus! Canada is een enorm land en daarmee dus ook een plek van klimatologische uitersten. Het uitzicht op een berg wordt er wat minder van, maar verder is het een extra vestje aan en genieten!
We hebben 2 geweldige dagen achter de rug waarin we dwars door de Rocky Mountains zijn gereden, over de Icefield Parkway en letterlijk OVER de Colombia Icefields,van Banff richting Jasper, met een continue uitzicht van enkel blauwgroene bergmeren, besneeuwde toppen en groots natuurgeweld. De foto's spreken voor zich!
Nadat we vanmorgen een half uurtje op weg waren stond er een grote zwarte beer op 5 meter langs de weg: ook leuk!
Morgen reizen we door naar pittoresk Whistler waar in 2010 tijdens de winterspelen de skiwedstrijden worden georganiseerd om vervolgens door te reizen naar de superleuke stad Vancouver.
Fraai land, geweldige natuurschatten, maar toch verlang ik zeer naar volgende week: naar de grootste schat in Liempde...;-)
Veel groeten, Hettie
30 Augustus 2008 - 21:32
Kees Kommer:
Hoi Hetty,
Mooie reis!
Vrijwel precies een jaar geleden hebben wij (via Curacao) even mailverkeer gehad, waarin je vertelde dat Betty hoofdredacteur van FarmaMagazine was geworden. Ik heb haar een berichtje gestuurd en vervolgens is een perfecte match ontstaan. Misschien zat het er al in toen we in Andalusie waren, maar jouw duwtje heeft tot een mooi vervolg geleid waarin we op diverse terreinen erg goed zijn gaan samenwerken.
Daarbij moet ik nog altijd denken aan onze tocht naar Sevilla: de sinaasappelbomen, een krappe parkeerplaats (zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt) en vervolgens de gebouwen in de stad. Heerlijke dag.
Ik sta op het punt je tegemoet te reizen, maar wel een paar duizend km zuidelijker: naar LA, langs de Westcoast naar beneden en vervolgens Phoenix, de Grand Canyon en wat andere parken, inclusief natuurlijk Death Valley.
Van motelletje naar motelletje, liefst met zwembad, mucho tranquillo!! Want het is een heftige werkzomer geweest.
Geniet van de Canadese Rockies!
Met groeten,
Kees
31 Augustus 2008 - 17:49
BigF:
Schaats voor mij een rondje op de baan in Calgary. Ik hoor graag van je hoe die rijdt. Veel plezier in de bergen.