Prachtig mooi Tibet
Door: Hettie
Blijf op de hoogte en volg Hettie
21 Oktober 2005 | Nederland, Amsterdam
Eindelijk ben ik er; Tibet! In het wonderlijke, spirituele en ook zeer afmattende Lhasa. We zitten in een klein, kleurrijk hotelletje midden in de oude stad. Ik was hier in 2001 al maar het is nog net zo geweldig. Omdat het het einde van het buitenseizoen op het land is is de stad afgeladen vol met pelgrims; nomaden van het platteland die - nu het werk gedaan is - in grote getalen en met het hele gezin komen danken en bidden. Het krioelt en het bruist in de stad rondom het Jokhang - de tempel en einddoel van alle pelgrimstochten. Ik schuifel mee in de richting van de klok tussen de verweerde gezichten, draaiende gebedsmolens, yakboterkaarsjes, kindjes in blote billen en mensen die overal - in vervoering voor Boeddha - languit op de grond vallen. Helemaal genieten!
O ja, ik heb ook nog een groep bij me. Een pacemaker op 4000 meter is niet ideaal en hartritmestoornissen zijn binnen het gezelschap absoluut het favoriete gespreksonderwerp. Bij aankomst in Lhasa stelde ik voor het Potala te bezoeken maar helaas, alles op zijn tijd; het werd de katholieke eucharistie op het dak van het hotel, compleet met volledig uitgedoste priesters, hosties en misboekjes en prachtig uitzicht op het Potala. Reli-smeltkroeg ten top zou ik zeggen.
Zelf ben ik ook nog een tikkeltje zweverig van de hoogte (we zijn gisteren pas aangekomen). Ik moet heel de dag tolken omdat de groep geen engels spreekt en dat vergt wat extra energie. Maar de mooie omgeving maakt erg veel goed!
Veel groeten vanaf het dak van de wereld!
Hettie
20 Oktober 2005 - 10:25
Hoi Hettie:
prachtig klinkt het!! echt prachtig...
En wat dacht jij van:
Een vrouw die vol hoop haar kind belooft hem nooit meer alleen te laten,een moeder die eindelijk ziet waar liefde en warmte te vinden is, een vrouw die durft te kiezen, en haar man snel zal weerzien verdriet en humor zo dicht bij elkaar.....DAT KLINKT OOK PRACHTIG HE!!!!
Dat kan ik hier dan zien, en jij in Tibet niet...zo hebben we allemaal onze mooie dingen ;0)
Toos -
20 Oktober 2005 - 11:25
Hadihettie:
tja, daar zit je dan met uitzicht op de vijver van de Haaitekkempus..ook mooi toch ?!?
geniet ervan, daar tussen de yaks,
Peter -
20 Oktober 2005 - 18:30
BigF:
Dat ´zweverige´ is dat omdat je op het dak van de wereld loopt? Je verhalen zijn mooi te lezen en zou graag even met je meereizen, stiekum zonder dat iemand het door heeft. Maar goed dat je op internet ons hier een beetje op de hoogte kan houden. Ik maakt zelf plaatjes in mijn hoofd totdat je weer wat foto´s op de site zet. De foto´s van eerdere belevinssen waren erg mooi. Veel plezier daar ver weg en neem geen vogelgriep mee (= hier nog al een hot item in het nieuws).