Wandelen, verbranden en genieten - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Hettie - WaarBenJij.nu Wandelen, verbranden en genieten - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Hettie - WaarBenJij.nu

Wandelen, verbranden en genieten

Door: Hettie en Pieter

Blijf op de hoogte en volg Hettie

25 November 2007 | Chili, Puerto Natales

Hola iedereen!

Allereerst: bedankt voor de vele berichtjes, helemaal leuk!!

Onze expeditie gaat inmiddels gestaag voort. We zijn weer terug in Chili, en hebben net geweldige dagen in het beroemde Nationale Park Torres del Paine achter de rug. Veel gewandeld, gevaren en geklommen met als beloning enorme uitzichten op gletsjes en bergmeren. We sliepen in refugio´s, gezellig met een man of zes op een zaaltje met stapelbedden, maar helemaal goed. Past bij de omgeving en schept een ´expeditieband´. We hebben echt bizar goed weer: strak blauwe lucht en zon. Alle locals lopen te zuchten en steunen, want die zijn dit totaal niet gewend.

Nu zijn we in Puerto Natales, een havenstadje in het zuiden van Chili. Morgen wacht ons een busritje van 12 uur richting Ushuaia (weer Argentinië), de zuidelijkste stad ter wereld, gelegen op Vuurland. Daar gaan we weer op verkenning en vandaaruit vliegen we naar Buenos Aires, voor de laatste dagen van onze reis.

We hoppen regelmatig over de grens Argentinië - Chili of v.v. maar dat gaat niet altijd even soepel. Een paar dagen terug wilden we vanuit Argentinië Chili weer inkomen met 2 kleine minibusjes. Een van die busjes beschikte niet over de juiste papieren. De mensen in busje 1 waren de grens al over en hebben zich ruim 4 uur moeten vermaken in een restaurantje in Chili. De mensen in busje 2 hebben getafeltennist met de douanebeambten in Argenitië en veel kou geleden (overigens: wij zaten in busje 1). Gevolg: we kwamen diep in de nacht aan in Torres del Paine, waar we hotsend en botsend onze weg vonden naar het refugio.

Zometeen nog een paar foto´s (voornamelijk uit Torres del Paine) om te bewijzen dat we meer zien dan alleen maar ijs.

Veel groeten, goed weekend allemaal en tot over een week alweer!!

Pieter en Hettie

• 24 November 2007 - 16:24

Betty:

Ha die Hettie en Pieter,

Nou, jullie maken het goed! Lekker (verbrand/bruin) koppie heb je op de foto's Hettie!~
    Hier alles prima......
    Jullie nog heel veel plezier de laatste dagen van jullie vakantie. Enjoy!

Betty

• 24 November 2007 - 19:41

Mariella:

Hoi Pieter en Hettie

Ook nu weer super mooie foto's. Ziet er goed uit en zo te zien lekker weer. Beter als in Holland. Nog een klein weekje en dan weer terug naar ons kikkerlandje. Heel veel plezier nog en tot gauw.

Groetjes je zusje en de rest

• 25 November 2007 - 14:38

BigF:

Lekker kleurtje, geen must meer nodig ;-). Wel balen van die papieren. Geniet er nog maar even van. Zovaak kom je niet meer over de chili-argentinie grens.

• 25 November 2007 - 18:39

Jo En Riekie:

Hallo Pieter en Hettie,
    Ja die bloemen, geweldig hoor, maar jullie staan er ook goed op. Het blijft genieten en wij genieten mee. veel groeten van ons. .

• 27 November 2007 - 11:54

Godelieve:

Goh, wat lekker om alleen al die foto's te zien. Geniet nog maar de laatste paar dagen van je reis. Jullie zien nu mooie natuur, maar wij hebben Sinterklaas en zwarte piet al gezien. Tygo vind het wel leuk. Die trok gisteren al zijn schoen uit toen hij thuis kwam en hij is ook lekker aan het zingen. Wij genieten alvast van de nieuwe keuken. De verbouwing is bijna klaar.
    Tot binnenkort.

• 27 November 2007 - 12:23

Albert En Nettie:

Hoewel we niet op al jullie berichten
    reageren lezen we ze geinteresseerd.
    Wat maken jullie een prachtige reis!
    Bedankt voor de schitterende fotos.
    We wensen jullie een goede terugreis
    met alles wat er daarvoor nog gebeurt.
    Tot ziens in Nederland!

• 30 November 2007 - 15:53

Jan:

Volgens mij gaat het jullie erg goed - goede voorbereiding voor 15 maart. Je wordt inderdaad wel een beetje jaloers. Ontzettend veel dank voor jullie kaart. dikke kus, Jan