Ferrari Safari
Door: Hettie en Pieter
Blijf op de hoogte en volg Hettie
22 Maart 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria
We've just arrived in paradise!!
Na een goede vlucht, wat stress op het vliegveld omdat onze bagage als 'lost' was verklaard (maar later toch nog in een verlaten container werd gevonden) en 2 nachten in sprookjesachtige onderkomens in Pretoria en Tzaneen zijn we inmiddels gearriveerd in een absoluut paradijs op aarde: Mohlabetsi Lodge, vlak bij Kruger Park in Zuid-Afrika. We hebben een eigen rieten hutje in afrikaanse stijl, compleet met buitendouche, 's avonds eten we rondom het kampvuur waarop de ananas wordt geflambeerd en het allergaafste: het is een zogenaamde 'unfenced lodge' (zonder hekken dus) en de giraffen, krokodillen en leeuwen zijn bizar dichtbij. Gelukkig heeft de kampbaas/kok/ranger de kogels aan zijn riem hangen.
Vanmorgen waren we om 5:15 uur op voor onze tweede safari: bizar spectaculair. Terwijl we door de bush reden in onze open jeep kwam via de radio het bericht dat er twee grote mannetjesleeuwen gesignaleerd waren. 'Vasthouden', zei meneer de ranger nog, en toen begon onze 'Ferrari Safari'. Wat blauwe plekken later stonden we zeer letterlijk oog in oog met 2 enorme 'King's of the Jungle'. We hebben ze een tijd gevolgd, het was absoluut spannend maar helemaal geweldig en we zijn nog heel en compleet. Een stukje wandelen is hier ook leuk: langs krokodillen en hand-grote spinnen. We hebben het helemaal geweldig, genieten volop van het heden en natuurlijk nog 'na' van ons geweldige trouwweekend. Morgen zetten we koers naar Botswana!!
Bedankt voor al jullie berichtjes, kei fijn!
Veel groeten,
Pieter en Hettie
22 Maart 2008 - 14:38
Marco:
Hoi Hettie en Pieter,
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ik weet zeker dat jullie een heleboel mooie jaren tegemoet gaan.
Geniet van Afrika,
Marco -
22 Maart 2008 - 16:47
Mariella:
Geweldig dat je die beesten van zo dichtbij ziet.
Neem maar een leuk huisdiertje mee.
Veel plezier nog.
Groetjes uit Mill -
22 Maart 2008 - 20:44
Riekie Jo:
Heel geweldig dat jullie zoooo.... genieten, wij bekijken de websites van jullie verblijven en die zien er echt geweldig uit. Maar dan die beesten zeg, avontuurlijk hoor. Maar... ook geweldig, wij zitten morgen in de sneeuw.....langlaufen. Heel veel lezier.
Koude en natte groeten van ons. -
24 Maart 2008 - 09:26
Betty:
Ha die Hettie en Pieter,
Dat klinkt weer allemaal fantastisch zeg! Oho.... wat een land he? En wat een superverhaal van die leeuwen..... Dick en ik zijn zelf ook in Zuid-Afrika geweest en die dieren, ja dat vonden we echt fantastisch.
Geniet er van de komende weken, maar dat zullen jullie ongetwijfeld doen, want hier is het guur, koud, sneeuw... alhoewel nu op zondagmorgen het zonnetje schijnt.
Vele groetjes,
Betty