Expeditie Robinson met airco en clubsandwich - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Hettie - WaarBenJij.nu Expeditie Robinson met airco en clubsandwich - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Hettie - WaarBenJij.nu

Expeditie Robinson met airco en clubsandwich

Door: Hettie

Blijf op de hoogte en volg Hettie

04 Maart 2006 | Maleisië, Kuala Lumpur

Dag allemaal!

Allereerst een oprecht sorry... ik weet dat het bij jullie koud is en mistig en dat het sneeuwt en druilerig is.... Ik hou oprecht van de kou, vind het niet erg en benijd jullie zelfs een beetje, echt! Dit mailtje is dan ook geenszins bedoeld om op enigerlei wijze verlangen en hunkering op te wekken, maar enkel om eventuele nieuwsgierigheid naar mijn avonturen in te vullen ;-)

Dit gezegd hebbende....

Ik heb het paradijs op aarde gevonden!

Het heet Lankawi en het is een eilandje in het noorden van Maleisie, dicht bij de grens met Thailand, in de straat van Malacca.
Het is eigenlijk het beste te omschrijven als het Expeditie Robinson eiland maar dan met airco, clubsandwich en bubbelbad....
Het is hier echt ongelofelijk mooi. Ik heb een klein eigen hutje op palen pal aan zee en als ik - eenzaam en alleen, dat dan weer wel - naar de zonsondergang wil kijken heb ik de keuze uit een ligstoel, een hangmat, een schommel of een ferme rots.
Vandaag heb ik met mijn groep de hele dag door de mangrove gevaren...: snorkelen zonder nat te worden blijkt mogelijk want vanuit de boot eet een compleet aquarium uit je hand. We hebben adelaars gevoerd en vervolgens werd de lunch door de kapitein van de boot voorgeschoteld op een onbewoond eilandje...
Tijdens het eten 's avonds zitten de apen op het terras en overal kruipen grote hagedissen en krabben, wat iets minder is wanneer ik 's avonds in het donker mijn weg naar hutje 1126 moet vinden.
Gelukkig ben met ik met 24 ras-nederlanders op pad en dus blijft er altijd wel wat te klagen: het water van het zwembad is te heet, ik verbrand want de zon is te fel, de airco koelt te hard, ik eet te veel want het is te lekker.... etc.

Toch zal ik bijzonder blij zijn wanneer ik weer in ons koude kikkerlandje ben, want pas daar komt mijn hart weer op temperatuur...!

Veel succes aan alle klussers/slopers in Gemonde vandaag en heel veel tropische groeten!

Hettie

• 04 Maart 2006 - 10:29

Hoi Hettie:

klinkt weer geweldig!! zeg ik vanachter mijn computertje, met mijn liefde op knuffelafstand en een prachtige cd op de achtergrond. Mijn hart is op temperatuur;-)
    geniet er nog van en veel groetjes van
    Stoos

• 04 Maart 2006 - 18:24

Maurice:

Kijk eens aan, van die mooie verhalen, daar wachten wij op! Genieten van die andere plek en dan toch naar huis verlangen!! mooi...

groetjes

• 04 Maart 2006 - 20:41

Blauwe Smurf:

In Gemonde was het inderdaad allesbehalve tropisch, maar we hadden het wel warm door al het harde werk. Inmiddels staan alleen de buitengevels nog. En dat alles zonder te klagen!

Nog een fijne tijd gewenst in je hangmat.

• 05 Maart 2006 - 13:47

Debby En Joris:

Hoi Hettie,
    Het sneeuwt hier!!! Wij willen ook naar Maleisië met ondergaande zon en hangmat en zo.
    Wanneer kom je eigenlijk weer naar huis? Ik ben zaterdag namelijk jarig. Dan word ik 30 jaar en hoor ik definitief bij de ouw miensen.
    Geniet nog maar even goed van je werk!
    Oh...wat heb ik toch verkeerd gedaan in m'n carrière-planning???

Groetjes, Debby & Joris

• 06 Maart 2006 - 08:21

Janneke:

Ha lieve Hettie, het klinkt allemaal echt weer geweldig! Geniet ervan, ook al is je liefste niet bij je....Hier inderdaad sneeuw en hagel, maar ik zit lekker in een warm kantoortje met een kopje thee 'bedrijfje te spelen' ;-) Ook niet verkeerd hoor!

• 06 Maart 2006 - 17:58

Riekie Jo:

Hagedissen, apen en krabben, waar ben je toch mee bezig, en dan ook nog die hitte. Laat ons maar lekker winteren.Tussen de hevige sneeuwbuien door is het wel leefbaar. De tijd vliegt hé, alweer de laatste week. Geniet er nog maar even van. straks wacht het "gewone"leven weer.
    Heel veel groeten van ons.