Foto´s van walvissen en pinguins!
Door: Hettie en Pieter
Blijf op de hoogte en volg Hettie
15 November 2007 | Argentinië, Puerto Madryn
Inmiddels zijn we een heel stuk verder gereisd en zitten we in Puerto Madryn, een havenstad aan de oostkust van Argentinië. Hoofddoel hier is het spotten van walvissen en pinguins en dat is meer dan gelukt!
Gisteren hebben we - windkracht 12 trotserend - pinguinkolonie Puerto Tombo bezocht. Daar zitten honderdduizenden pinguins. Het is broedseizoen, dus alle vrouwtjes koesterden hun eitjes. Superleuk om er zelf tussendoor te waggelen en veel van die grappige beestjes vast te leggen.
Vanmorgen ging de wekker om 5.15 uur, maar dat was meer dan de moeite waard.
Ingesnoerd in 10 lagen kleding en een zwemvest zijn we met een grote speedboot walvissen gaan spotten op de oceaan. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten. Tientallen van die enorme beesten vlak voor de boot, spuitend, springend en volop hun fraaie staart tonend. Echt helemaal geweldig!
(en daar doet het feit dat ik (Hettie) de halve boot heb ondergekotst niets aan af!).
Morgen hebben we een busdag van 12 uur voor de boeg, dieper naar het zuiden, waar ons nog veel fraais te wachten staat.
We gaan nu proberen jullie wat foto´s te laten zien... Dank voor de berichtjes en houd vol, want dat vinden we erg leuk om te lezen.
Veel groeten van Pieter en Hettie
15 November 2007 - 07:46
Hettie,:
Wat gaaf zeg. LIjkt me inderdaad indrukwekkend. Ik ben benieuwd wat jullie nu nog te wachten staat en of dat dit overtroffen gaat worden.
Have Fun.
Groetjes, vanuit het ijskoude BOXTEL -
15 November 2007 - 07:50
Peter:
Hoi Hettie en Pieter,
prachtige ervaringen, mooie foto's! Geniet ervan..
Peter -
15 November 2007 - 08:34
Betty:
Ha die Hettie en Pieter,
Jemig, jemig... wat een prachtige foto's, wat een avontuur! Lijkt me geweldig om met name die walvissen te zien. Goh, echt om nooit meer te vergeten. Overigens, die foto van de Argentijnse Gaucho's vind ik ook magnifiek hoor!
Hoe het hier is? Het zonnetje schijnt al een paar dagen (heerlijk!), het is erg koud, lekker herfst/winterweer dus. Met het werk redelijk druk, Kees weer eens ingeschakeld, leuke samenwerking!
En prive? Van alles te doen, komend weekend ga ik met mijn petekindje Noa, haar zusje en haar mam naar de musical Cinderella in de Effteling. Niet zo spannend als die walvissen, maar ik vrees dat ik de kleine meid over -tig jaar ook een keertje mee moet nemen naar de plekken waar jullie nu komen. Ze is nu 7 en helemaal gek van dieren, ze wil dan ook dierenarts worden.
Goed, ik ga hier weer eens verder aan de slag, werk aan de winkel. En jullie? Geniet van al het moois dat nog op jullie Zuid-Amerikaanse pad komt.
Betty -
15 November 2007 - 11:47
Debby:
Ooooh, wat gaaf! Echt supermooi daar. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers, ook al gaan we volgende week lekker luieren (en veel boeken verslinden) in Gran Canaria. Ik ben benieuwd naar de overige foto's.
Heel veel plezier nog met z'n tweetjes!!
X -
15 November 2007 - 13:04
Mariella:
Geweldig zeg om zo dichtbij de pinguins en de walvissen te kunnen komen.
Geniet er van en nog veel plezier.
Mariella -
15 November 2007 - 13:25
Marcel:
Staat jullie enig die reddingsvesten!
Groeten uit ijskoud Japan,
Marcel Mioch -
15 November 2007 - 16:46
Janneke:
Wauw, wat een prachtige foto's weer! En die Gaucho's: wat een mooi beeld zeg.
Hier alles goed, alleen Heel Koud! Maar dat is eigenlijk best wel lekker. Behalve als je zit te rillen achter de computer omdat je bent vergeten de verwarming aan te zetten (die nu ECHT aan moet).
Heel veel plezier verder nog! Geniet ervan.
Janneke, Thomas en Lucas -
15 November 2007 - 18:02
Wendy:
Hallo super gaaf om te zien! Jullie zien er samen ook erg gelukkig uit. Vandaag in het koude kikkerlandje ook een leuke dag. Je artikel staat in BD. Team Paramo is super trots!!!
Groetjes... -
15 November 2007 - 21:13
Kees Kommer:
Hi Hettie & Pieter,
Jazeker, hele leuke samenwerking met Betty. Dankzij jou Hettie! Leuk om te lezen in Argentinië, nietwaar?
Het zijn vast onvergetelijke beelden die je stuurt. Die gaucho met z'n kind heb je fantastisch 'geschoten' en die pinguins zijn om te zoenen. Bij windkracht 12 zou ik vast aan wal zijn gebleven.
Zondag heb ik een praktijkdag van de cursus fotografie. Wie weet ga ik het ooit zo mooi doen als jij.
Oké, zoek ook nog een mooie kathedraal op, zoals wij in Sevilla hebben gedaan. Je hebt nu geen excuus nodig om even aan de groep ontsnappen....
Wat een leuk medium is dit!
Veel reisplezier,
Kees -
16 November 2007 - 08:45
Nicolien:
Mooie foto's zeg, geweldige reis hebben jullie! Geniet er maar lekker van; jullie hebben het verdiend!
16 November 2007 - 09:09
Lonneke:
Ja, dat ziet er goed uit! Diep de natuur in... Succes met de lange tocht nog. -
17 November 2007 - 09:49
Nicolien:
Hé die Hettie en Pieter,
Wij zagen gisteravond op Animal Planet een prachtige documentaire over Patagonië. Toeval bestaat niet. Daar heb ik de teksten voor het jubboek maar even voor aan de kant gegooid. Schitterend daar hoor, als wij dat zo op tv zagen. Veel plezier en geniet ze!
Groetjes Jan & Nicolien