Down town Fata Morgana
Door: Hettie
Blijf op de hoogte en volg Hettie
26 Juli 2005 | Marokko, Marrakesh
Bij het uitlopen van hotel Ali loop ik recht op de eerste slangenbezweerders af. Onder letterlijk oorverdovend lawaai van fluiten en trommels komen her en der plichtsgetrouw cobra's tevoorschijn. Een volledig gesluierde vrouw schiet me aan of ik een hennatatoeage wil en even verder op kan ik mijn toekomst laten voorstellen of luisteren naar verhalen die al generaties lang worden doorverteld. Na het nuttigen van een half litertje vers geperst sinaasappelsap voor 30 cent durf ik de souk te trotseren, een gigantische wirwar aan straatjes waar alles - letterlijk alles - verkocht wordt; koeienkarkassen hangen langs antiek en zijde, pyjama's zijn wat stoffig door de kruiden uit de kraam ernaast en parfum en wasmiddel zijn op dezelfde plank te vinden. Na enige tijd kom ik terecht op de leerlooiersmarkt, en schuifel ik als enige vrouw tussen tenminste 300 schreeuwende kerels in charming jurk behangen met koeienhuiden. 's Avonds barst het culinaire feest los. Vanaf 21 uur begint de massa bbq. Naar schatting zo'n 5000 mensen doen zich tegoed aan inheemse spijzen, en witte bruka lijkt de dresscode. Tuurlijk, het is 40 graden, en tuurlijk is er sprake van enige opdringerigheid (maar natuurlijk wil jij een slang om je nek) maar het is ook een geweldige onderdompeling in een sprookjesachtig fata morgana!
Veel groeten van jullie - enigszins plakkerige - duifje
26 Juli 2005 - 20:19
Diny:
Het klinkt goed. al wil ik momenteel niet in je schoenen staan!
Maar als jij ervan geniet is het prima.
Liefs, Diny -
27 Juli 2005 - 06:51
Cato:
Jeetje dat klinkt geweldig! Enne jij plakkerig van de hitte, wij van de nattigheid.
Pfff stuur een beetje zon door naar Nederland... -
27 Juli 2005 - 07:44
_R:
Geniet! -
27 Juli 2005 - 15:57
Toos:
dit kan toch neit aan veghel tippen??????? -
28 Juli 2005 - 15:24
BigF:
Toch leuk dat slangen geen oren hebben en al dat lawaai (fluiten ed. niet horen). Doe jij ook al mee aan de dresscode?